Čitajte o iskustvima i razmišljanjima...
Čitajte o iskustvima i razmišljanjima...

Veganski sladoledi hlade i nas i planet

20. kolovoza 2021.

Sladoled, najprimamljiviji proizvod u ovo ljetno vrijeme može se jesti u velikim količinama i to bez grižnje savjesti! Naime, na tržištu se nalazi sve više veganskih sladoleda, dakle onih koji su isključivo biljnog podrijetla, što je uistinu pohvalno. Veganski sladoledi jednako su ukusni, zdraviji od onih napravljenih s kravljim mlijekom, a najčešće i manje kalorični.

Osim toga, veganski sladoledi ne hlade samo nas nego, upravo zbog toga što ne sadrže sastojke životinjskog porijekla čija proizvodnja grije naš planet, imaju i dodatni cool efekt. Naime, industrija uzgoja krava zbog mlijeka i mesa je glavni potrošač svježe vode i pridonosi zagađivanju, kako vode tako i zraka. Ishrana temeljena na mliječnim proizvodima dokazano pridonosi globalnom zatopljenju. Biljni sladoledi, uz to što su ekološki održiviji, namijenjeni su svima, a pogotovo osobama sklonim alergijama ili intolerantnima na laktozu. Rado ih konzumiraju ljudi svih uzrasta, a posebno su omiljeni među najmlađima.

Uživajte u veganskim sladoledima tako da potražite razne vrste u trgovinama u kojima je ponuda sad već toliko velika da se gotovo svugdje mogu naći i to od raznih proizvođača a samim time i raznih boja i okusa, kao i oblika i načina pakiranja (u kornetima, većim posudama; ledene lizalice, sladoledne kreme, tzv. sendvič sladoledi i sl.

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija