Čitajte o iskustvima i razmišljanjima...
Čitajte o iskustvima i razmišljanjima...

- Blog -

  • 11. VegeSajam 11. lipnja

    24. ožujka 2022.
    11. po redu VegeSajam održat će se u subotu 11. lipnja 2022. od 8 do 20 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. Prijatelje životinja, organizatore ovog poznatog zanimljivog i edukativnog događanja, veseli činjenica da će ovogodišnji VegeSajam biti održan u subotu, zbog čega očekuju i brojne posjetitelje iz drugih gradova. Ovom, tek prvom najavom, Prijatelji životinja žele svima zainteresiranima već sada datum 11. lipnja povezati sa 11. VegeSajmom na kojemu će cijeli dan moći uživati u raznovrsnoj ponudi i edukaciji o održivom načinu življenja i veganstvu. Organizacija je neprofitnog karaktera, a cilj VegeSajma je približiti sve prednosti veganske prehrane kroz degustacije, promotivne prodaje, ukusne proizvode i ostale proizvode brojnih izlagača uz pozitivnu atmosferu.
    pročitajte više »
  • Biljni proteini popularniji

    17. studenog 2021.
    Podaci ankete međunarodne V-oznake iz 18 europskih zemalja pokazali su da su biljni pripravci poput bjelančevina graška, riže ili krumpira izrazito privlačni potrošačima proizvoda sportske hrane, bjelančevina i raznih drugih dodataka prehrani. U uzorku od 18 000 potrošača takvih proizvoda ispitano je i 1000 Hrvata. Stoga ne čudi da bi krajem ove godine svoje proizvode trebala ponuditi tržištu hrvatska tvornica NUTRIS tech u blizini Slatine, prva tvornica u Europi za proizvodnju bjelančevina, škroba i vlakana iz boba i krumpira. Veliko zanimanje potrošača pokazuju i rezultati istraživanja jer u odgovorima koje je V-oznaka dobila od čak 180 000 državljana Europske unije, 71 posto ispitanika biljne bjelančevine označilo je kao privlačne, a u velikom postotku označili...
    pročitajte više »
  • Veganski sladoledi hlade i nas i planet

    20. kolovoza 2021.
    Sladoled, najprimamljiviji proizvod u ovo ljetno vrijeme može se jesti u velikim količinama i to bez grižnje savjesti! Naime, na tržištu se nalazi sve više veganskih sladoleda, dakle onih koji su isključivo biljnog podrijetla, što je uistinu pohvalno. Veganski sladoledi jednako su ukusni, zdraviji od onih napravljenih s kravljim mlijekom, a najčešće i manje kalorični. Osim toga, veganski sladoledi ne hlade samo nas nego, upravo zbog toga što ne sadrže sastojke životinjskog porijekla čija proizvodnja grije naš planet, imaju i dodatni cool efekt. Naime, industrija uzgoja krava zbog mlijeka i mesa je glavni potrošač svježe vode i pridonosi zagađivanju, kako vode tako i zraka. Ishrana temeljena na mliječnim proizvodima dokazano pridonosi globalnom zatopljenju. Biljni sladoledi,...
    pročitajte više »
  • Veganski burgeri šire se svijetom

    04. lipnja 2020.
    Nije slučajno da se baš 5. lipnja, na Svjetski dan zaštite okoliša, posljednjih godina počeo obilježavati i Dan biljnih burgera. Ovim Danom skreće se pozornost na činjenicu da možemo lako zamijeniti sve namirnice životinjskog podrijetla biljnim alternativama, pa tako i hamburger kao simbol neekološkog načina odabira jela čija konzumacija pridonosi i epidemiji pretilosti. Biljni burgeri preplavljuju svijet i polako, ali sigurno postaju redovitom ponudom svih restorana. Pozivamo sve da obilježe Dan biljnih burgera na vrlo jednostavan način – da pronađu gotov biljni burger koji će im se svidjeti ili da naprave svoj omiljeni biljni burger prama jednom od mnogih recepata koji se nalaze na www.prijatelji-životinja.hr i drugim stranicama s veganskim receptima.
    pročitajte više »

Kako bi vam omogućili bolje korisničko iskustvo, ova stranica pohranjuje vaše kolačiće (cookies). Više informacija